T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Reşatbey İlkokulu

Reşatbey İlkokulu

Telefon
3124829924
Belgegeçer
3124794933
WEB
https://resatbeyio.meb.k12.tr
Adres
Öveçler Mahallesi Kabil caddesi No43 Çankaya/ ANKARA
Vizyon
Reşatbey ilkokulu öğrencileri eğitimlerini gerçekleştirirken; teknolojiyi kullanan ayrıcalıklı ve mutlu bir okul toplumu olmayı amaçlamaktadır. İstiyoruz ki... Okulumuzda öğrenme, temel ihtiyaç kabul edilsin. İstiyoruz ki... Okulumuzda her veli. öğrencisine sosyal , kültürel etkinlikler ve öğrenmek için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. İstiyoruz ki... Okulumuzda hem öğretmenler hem de öğrenciler birbirlerinin gelişmesine yardımcı olmanın önemine inansın. İstiyoruz ki... Okulumuzda, herkes, her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanmış, topluma uyumlu üretken bireyler yetiştirmektir. İnanıyoruz ki...Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir. İnanıyoruz ki...Öğrenciler bütün çalışmaların odak noktasıdır. İnanıyoruz ki...Biz birbirimizi öğrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için yüreklendiririz. İnanıyoruz ki...Biz birbirimize ve kendimize güveniriz. Öğrencimize bir birey olarak saygı duyar, onları koruyup gözetiriz. Farkındayız ki Biz farklıyız. Yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretkeniz.
Başarılar
2017/2018 Eğitim-Öğretim Yılında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen “Hazin Beyaz Sarıkamış” konulu resim yarışmasında okulumuz 4/B sınıfı öğrencisi Hasibe GÜNDOĞAN il 3. Olmuştur.Yarışmada dereceye giren öğrencimiz ,danışman öğretmenimiz Şerafettin KARAKAYA ve okul müdürü Metin ALGÜL 08/01/2018 tarihinde saat 14:00’de Milli Eğitim Bakanlığı Şura salonunda düzenlenen tören ile ödüllerini almıştır.
Öğretmen :17
Öğrenci :244
Derslik :8
Kütüphane Kitap Sayısı :1603
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Saatler
08.50-14.30
Isınma
Doğalgaz kalorifer
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
ingilizce
Ulaşım
Otobüs-minibüs ile Kızılay Güven parktan ve Ulustan okulumuza kolayca gelinebilir.
Servis Bilgisi
1
Yerleşim Yeri
Çankayanın merkezinde Öveçler mahallesi Kabil caddesi üzerinde güzide bir bölgede, şirin ve başarılı bir eğitim - öğretim kurumuyuz.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl İlçe merkezine 6 km mesafede
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
1-TÜM SINIFLARA SATRANÇ ÖĞRETMEK 2-OKUL HALK OYUNU EKİBİ OLUŞTURMAK 4-VELİ EĞİTİMLERİ 5-BAŞKENT ÖĞRETMEN ATÖLYELERİ 6-SATRANÇ KURSU 7-GÖRSEL SANATLAR KURSU 8-YETİŞKİN OKUMA YAZMA KURSU 9-E-Twinning Çalışmaları
Diğer Hususlar
2018 Yılında "Hazin Beyaz Sarıkamış" etkinliğinde resim alanında il üçüncüsüyüz.
Yazdır