ANKARA / ÇANKAYA - Reşatbey İlkokulu

Reşatbey İlkokulu

Kabil caddesi No43 Öveçler Çankaya/ ANKARA
Vizyon
Reşatbey ilkokulu öğrencileri eğitimlerini gerçekleştirirken; teknolojiyi kullanan ayrıcalıklı ve mutlu bir okul toplumu olmayı amaçlamaktadır. İstiyoruz ki... Okulumuzda öğrenme, temel ihtiyaç kabul edilsin. İstiyoruz ki... Okulumuzda her veli. öğrencisine sosyal , kültürel etkinlikler ve öğrenmek için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. İstiyoruz ki... Okulumuzda hem öğretmenler hem de öğrenciler birbirlerinin gelişmesine yardımcı olmanın önemine inansın. İstiyoruz ki... Okulumuzda, herkes, her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanmış, topluma uyumlu üretken bireyler yetiştirmektir. İnanıyoruz ki...Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir. İnanıyoruz ki...Öğrenciler bütün çalışmaların odak noktasıdır. İnanıyoruz ki...Biz birbirimizi öğrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için yüreklendiririz. İnanıyoruz ki...Biz birbirimize ve kendimize güveniriz. Öğrencimize bir birey olarak saygı duyar, onları koruyup gözetiriz. Farkındayız ki Biz farklıyız. Yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretkeniz.
Başarılar
2012-2013 yılı sonunda; 60 öğrencimiz 9. sınıfa geçmiştir. Bunlardan; 27 öğrencimiz çeşitli Anadolu liselerine, iki öğrencimiz Ankara Fen Lisesine girmiştir. Ayrıca, Kırıkkale Güzel Sanatlar Anadolu Lisesine bir öğrencimiz girmiştir. Bunların dışında muhtelif Anadolu Meslek Liselerine de 19 öğrencimiz yerleşmiştir
Derslik :9<
Öğretim Şekli :İkili öğretim(sabah-öğlen grubu)
Sabah: 07.40 - 12.40 - Öğle: 12.50 - 17.50
Doğalgaz kalorifer
ADSL (1 Mbit)
ingilizce
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Otobüs-minübüs´le kızılay Güven parktan ve Ulustan okulumuza kolayca gelinebilir.
Yerleşim Yeri
Çankayanın merkezinde öveçler caddesi üzerinde güzide bir bölgede, şirin ve başarılı bir eğitim - öğretim kurumuyuz.
İl İlçe merkezine 6 km mesafede
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi